Program


SZEX.ÚJRA.EL.
9

SZEX.ÚJRA.EL.

Színdarabunkban, -melyet egy előre megírt történetvázlat alapján, színészek improvizációit felhasználva hozunk létre- megpróbáljuk elképzelni azt a világot, ahol a szexuális újraelosztás megvalósul.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 16. péntek, 19:30

Szex. Újra. El.
Az előadás szövegét a színészek improvizációi alapján írja: Schwechtje Mihály
Bemutató dátuma: 2022.05.13.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb közéleti vitatémája volt az úgynevezett Szexuális Újraelosztás Elmélet, amelyet Robin Hanson közgazdász az Oxford University Future of Humanity Institute kutatója vetett fel, miután kiderült, hogy a torontói gázoló indítéka a nőknél való sikertelenség volt.  Hanson gondolatmenete a társadalmi igazságosság elvének sémájára próbálja bevezetni a szexuális javak újraelosztását, a szexuális szükségletet alapjogként kezeli, és ez alapján veti fel, hogy szexhez kell juttatni azokat a férfiakat, akik a kor igazságtalanságai miatt ezen a téren nélkülöznek.  Felveti a szexhiányban szenvedők pénzbeli kompenzálását, a szexrobotok egészségügyi úton való kiutalását a rászorulóknak, mindezt azzal indokolva, hogy számtalan merénylőről, terroristáról, deviáns társadalmi viselkedést mutató férfiról derült ki, hogy életük alapproblémája a kielégületlenség volt.

Hanson gondolatkísérletét magáévá tette az úgynevezett Incel mozgalom, amely a kényszerű cölibátusban élő, magukat ómega hímként aposztrofáló férfiak mozgalma, akik a szexuális élet és a párválasztás igazságtalaságainak felszámolása mellett emelnek szót. Ez röviden azt jelenti, hogy az elsőrendű alfahímek  és a nőkkel való sikerességben másodrendű bétahímek elhalásszák előlük az összes nőt, így ők az ómegák kielégületlenek maradnak.

Játsszák
Bajomi Nagy György
Ficza István
Józsa Bettina
Kerekes Éva
Vajda Milán

Dramaturg: Németh Gábor
Dalszöveg: Máthé Zsolt
Díszlet: Láng Imola
Jelmez: Ignjatovic Kristina
Zene: Farkas Bence
Rendező: Schwechtje Mihály
Súgó: Horváth Éva
A rendező munkatársa, ügyelő: Borhi Lilla

Ajánlatunk


tragikomédia két részben

Egy vidéki kulturális intézményben leváltják az igazgatót: épp a régi igazgató búcsúztatása és az új igazgató beiktatása zajlik. Itt van a minisztérium képviselője, a helyi önkormányzat kulturális felelőse, a régi igazgató és kirúgástól rettegő munkatársai, és itt van az új, fiatal igazgató is, egy baráttal, kinek szerepe még homályos. Az igazgatótanács tehetetlenül követi az eseményeket, jóváhagyásukat senki sem kéri. Furcsa módon szinte mindenkit elkísér a házastársa is a ceremóniára, és lassan rájövünk, hogy ez a közpénzből működő intézmény valójában egy családi vállalkozás, aminek felkavart állóvizét magánéleti viharok is fodrozzák.

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Ajánló


Oresztész szereti Hermionét, aki szereti Pürrhoszt, aki szereti Andromakhét, aki szereti Hektórt, aki halott...

Robert Wilson amerikai színházi rendező és képzőművész és Tom Waits énekes-dalszerző, zeneszerző 1990-ben bemutatott „zenés meséje” A bűvös vadász című…

Óvakodjatok a farizeusok kovászától, vagyis a képmutatástól. Nincs semmi elrejtve, ami nyilvánosságra ne kerülne, s titok, ami ki ne tudódna.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!