Program


Imprós Flessback a HAMLET előadáshoz

Imprós Flessback a HAMLET előadáshoz

Improvizáció, beszélgetés, közönségtalálkozó. A színészek improvizálnak. A dramaturg hangosan gondolkodik. A közönség irányít.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. február 18. szombat, 18:45


A látott előadás konfliktusaitól inspirálódva jelöljük ki a közös játék alapját.  Asszociációk és a közönség ötletei irányítják a rögtönzött történeteket. Az improvizáció közösségi játék és tanulás, kreatív szellemi és fizikai torna. Az ilyen élmény megvilágítja, hogy a színházban saját történeteink tükröződnek.

Ki lehet Hamlet? Ki hasonlít Hamletre? Mi közünk nekünk Hamlethez?

Tettvágy, tétlenség és kétség mit jelenthetnek ma?

Szabad-e bosszút állni? Kell-e bosszút állni? Mi hogyan állunk bosszút?
Hamlet az őrült, vagy mindenki más? Mit szabad egy bolondnak? Mit szabad a színháznak?

„Dán királyfi sokat töpreng, majd mindnyájan meghalnak.” (Karinthy)

Akik játszanak: Boldoghy Borbála, Ficza István, Molnár Levente, Polgár Csaba, Vajda Milán, Znamenák István

Akik beszélgetnek: Gáspár Ildikó, Bódy Gergő és a Közönség

Akik kitalálták: Neudold Juli és Várady Zsuzsi

A program támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma

A program az Örkény Színház és a Momentán Társulat együttműködésében valósul meg.

 

Ajánlatunk


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

Robert Wilson amerikai színházi rendező és képzőművész és Tom Waits énekes-dalszerző, zeneszerző 1990-ben bemutatott „zenés meséje” A bűvös vadász című Weber opera átirata.

Egy vidéki kulturális intézményben leváltják az igazgatót: épp a régi igazgató búcsúztatása és az új igazgató beiktatása zajlik. Itt van a minisztérium képviselője, a helyi önkormányzat kulturális felelőse, a régi igazgató és kirúgástól rettegő munkatársai, és itt van az új, fiatal igazgató is, egy baráttal, kinek szerepe még homályos. Az igazgatótanács tehetetlenül követi az eseményeket, jóváhagyásukat senki sem kéri. Furcsa módon szinte mindenkit elkísér a házastársa is a ceremóniára, és lassan rájövünk, hogy ez a közpénzből működő intézmény valójában egy családi vállalkozás, aminek felkavart állóvizét magánéleti viharok is fodrozzák.

Ajánló


Czigány Zoltán: Csoda és Kósza élő hangjáték

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Vagyis: Kelet-Európa vs. Nyugat-Európa, egy multikulti családba préselve, akik a szeretet ünnepén épp a szeretetért harcolnak, ami váratlan helyekről, ne…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!