Program


33 ÁLOM
12

33 ÁLOM

Harminchárom álomképet készítünk Keresztes Gábor (Freakin’ Disco együttes tagja, számos magyar film zeneszerzője) zenei montázsára. Olyan szürreális, abszurd, groteszk és közben személyes álom-szkeccseket hozunk létre a társulattal és a meghívott vendégekkel közösen, amelyek pontosan a zenei jeleket követik.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 25. hétfő, 19:00

Harminchárom álom
A Budapesti Őszi Fesztivál keretében, a Budapest Brand támogatásával jön létre.

Ezen a formai kísérleten keresztül szeretnénk ábrázolni világunk feldolgozhatatlan tébolyát. Azt a töméntelen egymásnak ellentmondó, mégis egymás mellett pulzáló mindenfélét, aminek ki vagyunk téve, ami körülvesz és megtámad minket, ami meghatározza életünket.

Játsszák:
Bíró Kriszta,
Hámori Gabriella,
Jéger Zsombor
Józsa Bettina
Kókai Tünde,
Máthé Zsolt,
Novkov Máté,
Patkós Márton,
Takács Nóra Diána,
Zsigmond Emőke,
Egyed Bea m.v.,
Téri Gáspár m.v.,
Bartha Bendegúz e.h.,
Bartos Ágnes e.h.,
Gloviczki Bernát e.h.,
Kádár Kinga e.h.,
Pásztor Dániel e.h.,
Szécsi Bence e.h.,
Újvári Bors e.h.

Zene - sound designer: Keresztes Gábor
Rendező: Bodó Viktor
Dramaturg: Gábor Sára, Závada Péter
Díszlet: Schnábel Zita
Jelmez: Nagy Fruzsina
Esterházy-robot projektvezetője: Hoffer Károly
Média design: Bredán Máté, Varga Vince
Színkódok: Katinu Aratasu
Fénytervező: Baumgartner Sándor
Koreográfus: Duda Éva
A rendező munkatársa: Laky Diána
Ügyelő: Sós Eszter, Mózer Zsolt

Ajánlatunk


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

Egy vidéki kulturális intézményben leváltják az igazgatót: épp a régi igazgató búcsúztatása és az új igazgató beiktatása zajlik. Itt van a minisztérium képviselője, a helyi önkormányzat kulturális felelőse, a régi igazgató és kirúgástól rettegő munkatársai, és itt van az új, fiatal igazgató is, egy baráttal, kinek szerepe még homályos. Az igazgatótanács tehetetlenül követi az eseményeket, jóváhagyásukat senki sem kéri. Furcsa módon szinte mindenkit elkísér a házastársa is a ceremóniára, és lassan rájövünk, hogy ez a közpénzből működő intézmény valójában egy családi vállalkozás, aminek felkavart állóvizét magánéleti viharok is fodrozzák.

Czigány Zoltán: Csoda és Kósza élő hangjáték

Ajánló


Valami arra ösztönöz, hogy egy állapotot kibontsak, életérzésem egyik összetevőjét: a közösség utáni abszurd és csillapíthatatlan vágyakozást, az ügyefogyott próbálkozásokat…

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!