Program


Az átváltozás

Az átváltozás

A szerző művei alapján írta: Gáspár Ildikó
Az átváltozás út, mely az elviselhető, sőt derűs hétköznapiból a groteszken és az abszurdon keresztül vezet az örök magányba.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 10. csütörtök, 19:00

Gregor Samsa, az utazóügynök egy nap arra ébred, hogy addigi élete megszűnt, ő pedig elviselhetetlen, undorító teherként élősködik családján. Georg, a sikeres üzletember, egy reggel benéz idős apja szobájába, hogy megvitasson vele egy látszólag mellékes ügyet, és a szobából kilépve egyenesen a folyóhoz megy, hogy belevesse magát. Blumfeld, az agglegény, amikor a munkából hazaér, két pattogó labdát talál szerény lakásában, és szokásos esti pipájára már nem tud rágyújtani. Legyen kicsi vagy nagy a beállt változás, Kafka írásaiban a normalitás váratlanul leveti álarcát, és alatta megmutatkozik a színtiszta abszurditás.


díszlet: Izsák Lili
jelmez: Marina Sremac
videó: Juhász András
zene: Kákonyi Árpád, Matkó Tamás
Koreográfus: Hadi Júlia
dramaturg: Ari-Nagy Barbara, Gábor Sára e.h.
hang: Halmen Zoltán
fény: Kehi Richárd
a rendező munkatársa: Szabó Julcsi
súgó: Horváth Éva
ügyelő: Mózer Zsolt

Rendező: Gáspár Ildikó

Ajánlatunk


"Egy hetvenhatéves színházi siheder, aki hat évtized után is mámoros boldogságban üti a zongorabillentyűket" - írta beszámolójában egy színházi blog két évvel ezelőtt, amikor Darvas Ferenc zeneszerző első szerzői lemeze megjelent, és a lemezbemutató koncertnek szintén az Örkény Színház adott otthont. Darvas Kristóf - a szerző egyik, szintén zenész fia, aki az album kitalálója, zenei vezetője és producere - már akkor sorozatban gondolkodott. Hiszen az elmúlt hatvan évben több száz olyan szerzemény, színházi rádiós és filmbetét dal gyűlt össze édesapja életművében, amely az adott előadásokban a nézőtéren ülőket gyönyörködtette, elgondolkodtatta és szórakoztatta, de felvételen soha nem jelent meg. És íme, a második lemez bemutatójához érkeztünk, ahol ismét páratlan zenés-színházi élményben lesz részünk. A dalszövegeket most is az elmaradhatatlan szerzőtárs, Várady Szabolcs költő jegyzi.

Oresztész szereti Hermionét, aki szereti Pürrhoszt, aki szereti Andromakhét, aki szereti Hektórt, aki halott...

Robert Wilson amerikai színházi rendező és képzőművész és Tom Waits énekes-dalszerző, zeneszerző 1990-ben bemutatott „zenés meséje” A bűvös vadász című Weber opera átirata.

Ajánló


Jászberényi Sándor író, haditudósító. Dolgozott Irakban, Csádban, Jemenben, Líbiában, Nigériában, a Gázai övezetben, évekig élt Egyiptomban. Interjút készített többek között…

A hattyú mesterkomédia: bravúros humorú, szellemesen éleslátó, pestiesen gúnyos.

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!