Program


A nagy füzet
2

A nagy füzet

A nagy füzet zenés színház, Agota Kristof "le grand Cahier" könyvén alapul.
A történet főszereplője egy kilencéves ikerpár.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 19. vasárnap, 19:30

A NAGY FÜZET
A Collectif Barbare (CH) poétikus zene-színházi előadása Agota Kristof regényéből Bartók Béla és Kurtág György műveinek felhasználásával.
Az előadás magyar nyelvű.  

A folyamatban lévő háború miatt az ikrek anyja úgy dönt, hogy vidéken hagyja őket a nagyanyjuknál abban a reményben, hogy ott a fiúk nem éhezhetnek. De nagymama rosszul bánik velük és kegyetlenül kihasználja őket. Az ikrek saját maguk védelmében érdekében kőkemény fizikai és pszichés tréningbe kezdenek, amelyekről naplót is vezetnek egy nagy füzetbe. Kialakítják saját erkölcsi koncepcióikat, mintákat és parancsokat.

Megrázó könyvében Agota Kristof e rendellenes gyermekkor tükrében szemlélteti a háború polgári lakosságra gyakorolt hatását. A gyökerek elvesztéséről és a magányról, az erőszakról és a kegyetlenségről ír.

Előadók: Irina Ungureanu, Vera Kardos,
Narrátor: Bíró Kriszta  
Hangfelvétel: Mazura János
Rendező: Astride Schlaefli

Támogató: NKA, Pro Helvetia, EMMI

Ajánlatunk


tragikomédia két részben

Hogy a lakás milyen mocskos, hogy a gyerek itt nem tudott megmaradni, hogy itthon nem volt maradása. Csak azt akarom bebizonyítani, hogy nem vagyok én olyan mocskos asszony! Azt az egyet akarom bebizonyítani, hogy milyen anya vagyok én! Hogy én milyen anya vagyok! Hát melyik szülő az, ha valamit elkövet a gyereke, nem bocsát meg neki?! Hát melyik szülő az?! Melyik?!

Milyen szerepet játszik az életünkben az alkohol? A 1,5 ezrelék különleges alkotófolyamatból születik, a valóságból építkezik a közösségi színház és a részvételi film kutatómódszereivel. Miért iszunk? Mikor iszunk? Mit fed el, és mit hoz a felszínre az alkohol? Miként tabusítjuk ezt a témát a magyar társadalomban?  Professzionális színészek helyett hétköznapi emberek állnak a színpadon, a személyes történeteiket osztják meg. Így vizsgáljuk velük közösen az alkoholfogyasztás különböző aspektusait és dilemmáit, nyomába eredünk azoknak a hiányoknak, melyek mögötte húzódnak. 

Ajánló


Egy vidéki kulturális intézményben leváltják az igazgatót: épp a régi igazgató búcsúztatása és az új igazgató beiktatása zajlik. Itt van…

„Jön a fordulat. Tudom. Érzem. Már jön, aki azt fogja kiabálni: Félre! El az útból! És csak özönlik a többi…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!