művész


Lee Jeong-Won

Lee Jeong-Won

Magánénekes, tenor.

A koreai tenorista Szöulban végezte zenei tanulmányait, a Yon-Sei Egyetemen. A Koreai Nemzeti Opera színpadán Flotow: Márta című operájában debütált. A hazai sikeres bemutatkozást követően Olaszországba költözött, hogy ott az ascolai Piceno Akadémián tökéletesítette tudását. 1998-ban első díjat nyert a Nemzetközi Franco Corelli Énekversenyen, majd ezt…
 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Magánénekes, tenor.

A koreai tenorista Szöulban végezte zenei tanulmányait, a Yon-Sei Egyetemen. A Koreai Nemzeti Opera színpadán Flotow: Márta című operájában debütált. A hazai sikeres bemutatkozást követően Olaszországba költözött, hogy ott az ascolai Piceno Akadémián tökéletesítette tudását. 1998-ban első díjat nyert a Nemzetközi Franco Corelli Énekversenyen, majd ezt követően Írországban a Wexford Fesztiválon Puccini: A Nyugat lánya című operájának Dick Johnsonjaként aratott sikert. Számos nemzetközi megmérettetésen vett részt, amelyek közül kiemelten fontosak a Maria Callas, a Tito Schipa és a Giacomo Aragall nevével fémjelzett versenyeken aratott győzelmei. A Giacomo Aragall Énekversenyt követően a legendás szoprán, Montserrat Caballé partnereként szerepelhetett egy gálakoncerten Barcelonában, majd az olaszországi Folignóban Raina Kabaivanska estjének vendége volt.

Repertoárján elsősorban az olasz operairodalom hőstenor szerepei találhatók, de Franciaországban olyan különleges műben is színre lépett már, mint Gounod Sába királynője című operája. Budapesten 2001 novemberében Kalaf szerepében kiemelkedő sikert aratott az Erkel Színház színpadán, azóta a színház visszatérő vendége. A Turandoton kívül az Aidában és A trubadúrban is fellépett az elmúlt években.
G. Verdi: A trubadúr

G. Verdi: A trubadúr

Magyar Állami Operaház
Manrico
Puccini: Turandot

Puccini: Turandot

Magyar Állami Operaház
Kalaf

Ajánlataink